5-daagse Cursusweek optimist Meivakantie

De zomervakantie nog heel ver weg, maar toch graag willen zeilen in de vakantie? Dan is de cursusweek in de Meivakantie iets voor jou!

In een spetterende week week vol met leuke spellen en zeilactiviteiten leer je onder begeleiding van een ervaren instructeur de technieken van het zeilen in een optimist. De dag start om 9:00 en duurt tot 16:00, de lunch is inbegrepen, en verder wordt er voor alles gezorgd. Op vrijdag sluiten wij af met een zeiltocht of zeilwedstrijd. Ook is er op de laatste dag de mogelijkheid voor de ouders om te komen kijken bij het zeilen. De kosten van deze cursus bedragen 210,- euro. Er wordt gevaren met een groep van max. 9 kinderen in ieder zijn/haar eigen bootje. Er wordt altijd lesgegeven door 2 instructeurs. De instructie zal gegeven worden vanuit een gemotoriseerde volgboot. Bij heel slecht weer wordt er die dag een kant-programma gedraaid. Dit betekent dat er dus niet gevaren wordt. 

 

Het optimist zeilen is onder te verdelen in 3 niveau's

Niveau 1: Hier worden de basis technieken aangeleerd, o.a. overstag, gijpen en het gevoel voor de boot en wind.

Niveau 2: Hier worden de iets gevorderde technieken aangeleerd, bijvoorbeeld; opkruisen, op de rand zitten, omslaan en etc.

Niveau 3: Na dit niveau is het kind in staat te zeilen in iedere situatie, ook worden er de basis technieken van het wedstrijdzeilen aangeleerd en moet er en tourtocht volbracht worden.

 

De data

Meivakantie: 1 t/m 5 mei

 

Op een rijtje

+ CURSUS IN DE MEIVAKANTIE (1 t/m 5 mei)

+ LEREN ZEILEN IN EEN OPTIMIST

+ 5 DAGEN VAN 9:00 TOT 16:00

+ 210,- EURO P.P.

+ MAX. 10 KINDEREN PER GROEP

+ BEGELEIDING DOOR MIN. 2 ERVAREN INSTRUCTEURS

 

 

 

 

Boeking

[contact-form-7 404 "Not Found"]